dimarts, 21 de febrer del 2012

LA TERAPIA DE SHIATSU

Segons la Comissió de Medicina Integrativa de Sabadell

QUÈ ES LA TERÀPIA DE SHIATSU?


És un massatge terapèutic japonès d’arrels mil·lenàries. El seu coneixement el
rep de la Medicina Tradicional Xinesa (punts d’energia usats en l’ acupuntura) i de la rica tradició japonesa en la teoria i la pràctica del massatge.
El mestre Tokujiro Namikoshi fundador de Japan Shiatsu, va elaborar un mètode d’ ensenyament i aplicació del Shiatsu que el va portar al reconeixement oficial pels ministeris de Sanitat i Educació de Japó.


EN QUÈ CONSISTEIX?


De forma inconscient quan les persones senten algun tipus de dolor, rigidesa, enrampament, fluixesa en alguna part del cos, es freguen o pressionen la zona afectada amb les mans. El Shiatsu sistematitza científicament aquest instint en un tractament efectiu.
En tocar un múscul en bon estat no produeix sensacions anormals. Si el múscul està en males condicions produeix dolor. El massatge restableix la circulació i la segregació de les endorfines, millora el metabolisme i transforma amb rapidesa el múscul afectat en sa. S’ha demostrat ser un remei ràpid i segur.
Vinculat a la medicina natural el Shiatsu:
- Reforça el sistema immunitari
- Augmenta el rendiment físic i intel·lectual
- Proporciona benestar físic i emocional
- Desperta la consciència del cos
- Estimula la circulació de la sang
- Afavoreix l’equilibri general de l’organisme


A QUI ESTA INDICAT?


Està especialment indicat a les persones que pateixen problemes relacionats amb el sistema nerviós, l'estrès, l’ansietat i l’insomni...
Igualment està molt recomanat per a tos aquells que pateixen dolors físics i problemàtiques estructurals, dolors cervicals, ciàtica, contractures musculars, migranya...
En dones embarassades és molt bon acompanyament durant l’embaràs i postpart. Flexibilitza la zona lumbar i millora la circulació.


COM ACTUA?


Es un tractament que aplicant unes pressions amb els polzes i amb les palmes de les mans sobre determinats punts corregeix irregularitats, manté i millora la salut, contribueix a alleugerir algunes malalties (molèsties, dolors, estrès, trastorns nerviosos...) i a la vegada activa la capacitat d’autoguariment del cos humà.
El nostre cos està format per milions de cèl·lules que estan relacionades amb el sistema nerviós. Les pressions que s’apliquen en determinades zones i punts del cos activen i revifen el sistema cel·lular tot beneficiant l’estat anímic general.
Les tensions emocionals es manifesten en forma de dolor. Alliberar emocions és alliberar el cos. Alliberar el cos és alliberar la ment. Potser no podem canviar la vida, però sí que podem canviar la forma de viure-la.


FUNCIONAMENT DE LES VISITES?


Depenent de cada problema, es recomana de 4 a 8 sessions, una per setmana. Quan millora el cos es recomana un seguiment de 1 sessió al mes.
El temps indicat és d’una hora.
En paraules de Tukujiro Namikoshi:
“El cor del Shiatsu és com el cor d’una mare”, “El Shiatsu és com l’amor de mare; la pressió sobre el cos estimula la font de la vida”


TIPUS DE REACCIONS


La combinació de moviments, pressions i estiraments aconsegueix un estat de profunda relaxació. Desprès dels primers tractaments alguns pacients senten cansament i noten que el dolor ha augmentat o ha canviat de zona.
Aquesta reacció és només una resposta del cos malat a l’estímul.
En sessions posteriors, ja iniciat el procés d’autocuració, hi ha poc cansament, el dolor ha disminuït progressivament, pot aparèixer orina densa i fosca... Això vol dir que el cos està eliminant toxines pel ronyo. El pacient comença ha experimentat una gran millora.

Cap comentari: