dimecres, 3 d’abril del 2013

Roda de premsa de la Comissió de Medicina Integrativa de Sabadell a l'Ajuntament de Sabadell


El dia 2 d'abril es va fer la roda de premsa de presentació de la Comissió de Medicina Integrativa a l'Ajuntament de Sabadell, amb la presència de la Regidora de Salut de l'Ajuntament.

Nota de premsa:

 La Comissió de Medicina Integrativa treballarà per millorar la salut de les persones a través d’un enfocament integral i  mitjançant el coneixement de les diferents opcions terapèutiques, siguin o no convencionals

Recuperar una visió més global de la persona, fomentar el seu tractament integral més que el dels símptomes de malaltia, estimular la capacitat autocurativa del pacient i reunir les diferents teràpies, siguin o no convencionals, per donar-les a conèixer entre els professionals de la salut i el públic en general. Són algunes de les línies de treball de la Comissió de Medicina Integrativa de Sabadell. Nascuda en el marc del Consell de Salut, aquest grup de treball està format per diversos terapeutes professionals que duen a terme la seva activitat a la ciutat i comparteixen una visió holística (integradora) de la persona, que s’estén també a les opcions terapèutiques. En aquests moments estan representats a la Comissió professionals de l’Aromateràpia, Art Teràpia, Ataràxia, Homeopatia, Mètode Feldenkrais, Medicina Tradicional Xinesa, Naturopatia, Optometria, Osteopatia, Reeducació postural global RPG, Shiatsu, Teràpia d’Integració sensorial i teràpia neural, entre altres. 

La Comissió es presentarà públicament el proper dimarts, 9 d’abril, mitjançant la conferència La Comissió de Medicina Integrativa a Sabadell. La importància d'integrar les diferents opcions terapèutiques. La sessió tindrà lloc a les 7 de la tarda a la Biblioteca Vapor Badia.

L’enfocament integratiu no exclou cap tipus de teràpia. Parteix de la base que l’ésser humà tendeix a viure en un equilibri biològic, mental, emocional, social i cultural, on la pèrdua d’aquest equilibri facilita l’aparició de la malaltia. En aquest sentit, es fa èmfasi en la capacitat autoreguladora i autocurativa innata de la persona ,que permet la seva adaptació a diferents situacions i canvis. Així, el que es vol promoure és un abordatge de la persona en el seu conjunt, tot acompanyant-la i ajudant-la en la recerca i el reforç de la seva salut. En l’enfocament integratiu, no es tracten únicament els símptomes de la malaltia, sinó que es tracta de fer  comprendre a la persona que la pateix com les pròpies actituds, hàbits, pensaments i emocions influencien en el seu estat. 

El naixement la Comissió es relaciona amb la percepció que una proporció significativa de pacients atesos a través del sistema sanitari públic, alhora també era tractat per terapeutes de diverses disciplines “no convencionals”.  La constitució del grup es va fer efectiva a finals de l’any 2010 per conèixer millor les disciplines terapèutiques que es porten a terme a la ciutat i per aprofundir en posicions no excloents entre les estratègies terapèutiques convencionals i les “no convencionals”. Des del Consell de Salut es va considerar, en aquest sentit, que la promoció de l’enfocament integratiu podia ser beneficiosa per als usuaris, però també per als professionals sanitaris que necessitin assessorar-se al respecte.

Actualment, la Comissió treballa per posar en contacte els terapeutes de la ciutat, informar de les diferents teràpies a les entitats i per donar suport als professionals de la xarxa sanitària en la resolució de dubtes que puguin tenir sobre aquest àmbit o els efectes en els seus pacients.

Saber-ne més: 

La Comissió disposa de diverses eines d’informació i comunicació, entre els quals webs de referència i un blog informatiu i alhora canalitzador de les demandes de professionals i ciutadania. 

Blog de la Comissió 

Web Consell de Salut de Sabadell 

Com contactar:

si ets professional sanitari, sobre teràpies 
medicina.integrativa.sbd@gmail.com 

si ets terapeuta i vols participar a la comissió 
registrecmis@gmail.com 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada