dimarts, 21 de febrer del 2012

LA TERÀPIA NEURAL

Segons la Comissió de Medicina Integrativa de Sabadell


QUÈ ES LA TERÀPIA NEURAL?


És una manera de tractar a la persona a través del seu sistema nerviós (SN),
especialment del Vegetatiu.
Tots els teixits i òrgans del nostre organisme tenen fibres nervioses per poder regular les seves funcions i aquestes es connecten entre elles a mode de xarxa i amb el sistema nerviós central. El SN és una de les vies per les que teixits, òrgans, emocions i pensaments es relacionen entre sí, formant part d’una realitat superior, l’ésser humà.
La Teràpia Neural (TN) pretén neutralitzar irritacions que han anat afectant el SN al llarg de la vida de la persona, perquè aquest recuperi la seva capacitat d’equilibrar les funcions de l’organisme, en el seu sentit més ampli i seguint el seu propi ordre.


EN QUÈ CONSISTEIX?


Quan una fibra nerviosa és irritada, pot alterar l’estímul que passa per ella, de manera que un estímul normal pot passar a ser patològic, o bé la pròpia irritació pot ser generadora d’estímuls patològics que afectin la xarxa nerviosa.
D’aquesta manera, no només s’alteren els teixits que depenen d’aquesta fibra nerviosa, sinó que també ho poden fer altres teixits més llunyans, que per algun motiu ja estiguin febles o predisposats.
Poden ser factors irritants del SN: infeccions agudes o de repetició, cicatrius, inflamacions cròniques, substàncies tòxiques, xocs emocionals, afeccions dentals...
La història de vida de la persona és fonamental per localitzar els possibles focus irritatius del seu SN, i la TN té com a objectiu neutralitzar-los, perquè el SN recuperi les seves funcions reguladores i l’organisme recuperi els seus mecanismes d’autocuració.


A QUI ESTA INDICADA?


Els motius de consulta més freqüents són: dolors osteoarticulars crònics o aguts, dolors musculars o tendinosos, migranyes, al·lèrgies, asma i altres afeccions respiratòries, psoriasi i altres afeccions de la pell, infeccions de repetició, afeccions ginecològiques i genito-urinàries, neuràlgies, ansietat i depressió.
Qualsevol persona, inclosos els nens i les nenes i les dones embarassades poden ser tractats amb TN, independentment de la malaltia que tinguin.
A les persones en tractament amb descoagulant només podem aplicar injeccions superficials, que sovint ja són suficient.


COM ACTUA?


La investigació ha demostrat que l’aplicació d’anestèsics locals en baixes concentracions pot neutralitzar el focus irritat del teixit nerviós, repolaritzant el seu potencial elèctric i estabilitzant la seva membrana.
En TN bàsicament injectem procaïna diluïda en sèrum (0.5%), i com a alternativa
utilitzem la lidocaïna.
Hem de destacar que l’efecte no és l’anestèsic, ja que la substància s’injecta en petites quantitats i en baixes concentracions, i sovint no s’aplica en les zones de dolor. A més, la procaïna es metabolitza en el mateix plasma sanguini en qüesti. de pocs minuts.
El més important és on injectem l’anestèsic local. Només aconseguirem l’efecte si l’apliquem en els punts on hi hagi irritació o bé en els punts específics del SN que tinguin una relació directa amb la malaltia. Per aquest motiu ens resulta fonamental la història de vida de la persona i l’exploració amb tos els nostres sentits.


FUNCIONAMENT DE LES VISITES?


Es dedica aproximadament 1 hora a la primera visita, en la què es realitza la història de vida de la persona que acudeix i s’inicia el tractament.
Habitualment es fa un seguiment mensual per donar temps als canvis que puguin aparèixer i poder observar la seva duració. En cas que hi hagi algun empitjorament, no hi hagi milloria o bé aquesta duri poc, aconsellem que es posin en contacte amb el seu terapeuta i valorar fer una sessió abans.
Sovint, i especialment en les nenes i els nens, són necessàries entre dues quatre sessions programades, i es torna a aplicar la teràpia en cas de reaparició dels símptomes que van ser el motiu de consulta o de l’aparició d’altres símptomes nous o antics.


TIPUS DE REACCIONS


És freqüent que hi hagi una resposta ràpida. La majoria de la gent se sent molt relaxada després d’aplicar la teràpia, no obstant, algunes persones se senten postrades i molt cansades els dies següents, creiem que això és degut a que estan fent canvis en el seu organisme, i generalment els valorem como a positius.
Altres persones se senten especialment vitals. No és estrany que una persona senti ja una milloria després de la primera sessió.
En alguns casos hi ha un empitjorament inicial dels símptomes, i generalment cedeixen sols en uns dies. En aquest cas és millor beure força aigua i fer una dieta depurativa per ajudar l’organisme a netejar i drenar els teixits. Amb el temps es podrà valorar si aquesta reacció va ser el què en medicina naturista es coneix com a crisi curativa.
És poc habitual però en ocasions pot haver una reacció inflamatòria o dolorosa en la zona punxada, en aquests casos hi aconsellem l’aplicació de tovalloletes d’aigua calenta (no esterilla), ja que relaxen els teixits i dilaten els vasos.


PER MES INFORMACIÓ